Skip to content
Navigarea sigură, ce este și de ce a renunțat Google la ea pentru clasare

Navigarea sigură, ce este și de ce a renunțat Google la ea pentru clasare

Navigarea sigură, ce este și de ce a renunțat motorul de căutare Google! Continuați să citiți acest articol de blog oferit de agenția noastră de optimizare SEO. Descoperiți navigarea sigură și aflați de ce Google a decis să renunțe la acest factor de clasare.

Deși este benefic pentru navigarea web de uz general, sistemul Google Safe Browsing a interacționat foarte negativ cu SEO în începuturile sale. Ceea ce trebuie să înțeleagă webmasterii și proprietarii de website-uri este cum funcționează acest sistem.

Chiar dacă Google a renunțat la aceasta ca o cerință în clasarea SEO, mai sunt lucruri de învățat. Istoria sistemului este relevantă pentru practicile actuale. Acest articol de blog va explica istoricul sistemului. O să descoperim împreună cum să navigăm prin Safe Browsing și de ce a fost abandonată ca semnal de clasare.

Ce este navigarea sigură?

Lansată în 2007, Safe Browsing a fost încercarea Google de a proteja întregul web de atacuri de tip phishing. Până în prezent, sistemul s-a extins pentru a include diverse programe malware, software nedorit și trucuri de inginerie socială pe tot felul de platforme.

Acest lucru a permis ca web-ul să fie oarecum moderat. A îmbunătățit sănătatea și securitatea generală a internetului pentru întreaga lume.

Google va afișa utilizatorilor avertismente pe pagini când încearcă să navigheze pe website-uri potențial periculoase. Sau atunci când cineva încearcă să descarce fișiere potențial periculoase.

De asemenea, va continua să notifice webmasterii când website-urile lor sunt potențial compromise de o varietate de surse nelegitime. În plus, Google îi va ajuta să rezolve problema prin diagnosticare și sfaturi utile.

Acest lucru le permite utilizatorilor să rămână în siguranță. Experiența de utilizare rămâne neafectată. Protecțiile vor funcționa în toate serviciile Google, sporind securitatea în întreaga lume.

Cum să utilizați navigarea sigură

Vorbim de unul din multele instrumente care pot oferi website-ului dvs. cel mai bun SEO posibil. Navigarea sigură poate avea un efect mult mai direct asupra optimizării SEO și chiar puteți testa pe pagina test SEO gratuite.

Chiar dacă astăzi nu o face, este totuși important să înțelegeți cum să îl utilizați. Descoperiți cum vă puteți construi website-ul în jurul existenței sale. Dacă aveți un magazin online, puteți beneficia de un test SEO Magazin Online.

Utilizarea navigării sigure este de fapt o sarcină incredibil de ușor de configurat. Vă asigură că aveți un anumit nivel de protecție împotriva unei varietăți de amenințări online.

Schimbați setările browser-ului

Acest proces este cel mai simplu și funcționează în mod specific cu browser-ul Chrome. Întâmplător, e cel mai folosit browser la ora actuală. Prin activare vă veți proteja în mod activ de website-urile și vă creșteți securitatea cibernetică.

  • deschideți browser-ul Chrome;
  • în dreapta sus, găsiți butonul cu trei puncte, faceți click pe el și selectați “Setări”.
  • găsiți “Confidențialitate și securitate” și alegeți “Securitate”.
  • alegeți nivelul de “Navigare sigură” pe care îl veți găsi cel mai benefic.

Alegeți nivelul de protecție

Fiecare nivel de protecție vine cu beneficii și dezavantaje. Este important să-l găsiți pe cel mai adaptat cazului dvs. de utilizare.

În timp ce mulți vor dori nivelul de protecție îmbunătățit pentru siguranța supremă, pot exista multe cazuri în care doriți ceva mai puțin strict. Pot veni momente în care trebuie să dezactivați complet Navigarea sigură.

Protecția îmbunătățită oferă utilizatorului avertismente despre website-urile cu risc potențial. Inclusiv în caz de alte descărcări și extensii riscante, și vă va informa automat despre acestea.

De asemenea, vă anunță automat despre încălcarea parolei. Va trimite către Google informațiile suplimentare despre activitățile dvs. pentru a vă înțelege mai bine obiceiurile și a preveni uzurparea identității.

Vă va apăra de fișierele periculoase, oferindu-vă avertismente pentru orice descărcare suspectă.

Protecția standard va oferi avertismente despre website-urile riscante, descărcări și extensii, precum și opțiunea de a alege ce nivel specific de avertizare primiți pentru încălcarea parolei.

În plus, vi se va oferi și opțiunea de a trimite date suplimentare de securitate către Google. În acest mod puteți să vă îmbunătățiți securitatea Internetului.

În caz de selectare pe “Nicio protecție” asta nu înseamnă că se va opri complet “Navigarea sigură”. Aceasta poate fi activată în orice moment și cu alte servicii Google.

Urmând acești pași, veți putea asigura protecție în timp ce utilizați Chrome. Veți avea o experiență generală mult mai sigură în timp ce navigați pe web.

De ce a renunțat Google la navigarea sigură pentru clasare?

Deci, ce se întâmplă atunci când “Navigarea sigură” etichetează website-ul dvs. ca fiind locație problematică? Ei bine, înainte, te-ar fi redus semnificativ în importanța online.

Pentru a “curăța internetul”, Navigarea sigură bloca, în esență, un website de la căutare, deoarece reprezenta o mare parte a valorilor generale pentru clasarea website-ului.

Acest lucru s-a schimbat și serviciul nu va mai afecta rezultatele pentru website-uri.

Navigarea sigură a fost considerată inacceptabilă pentru clasare pentru că website-urile în sine ar ceda “deturnării unei terțe părți”. În esență, ar oferi Google o notificare falsă că website-ul este nesigur.

Acest lucru ar determina apoi Google să-l scoată din listă, cauzând webmaster-ului probleme fără sfârșit. Deoarece o mare parte a website-urilor nu sunt de vină, Google a decis că trebuie să existe o schimbare semnificativă a modului în care funcționează produsul.

Profesioniștii din industrie și-au exprimat, de asemenea, opiniile lor despre schimbare. Toți au lăudat-o, considerând schimbarea un avantaj direct în servicii SEO.

Concluzie

Cu majoritatea problemelor eliminate din sistem, funcția Navigare sigură a Google este un instrument puternic și impresionant. Permite o mai bună moderare a conținutului găsit în mediul online.

Prin utilizarea serviciilor sale, Google a “curățat” în mod semnificativ spațiul online și a făcut navigarea mai sigură pentru toate părțile implicate.

Deși inițial a fost în detrimentul anumitor website-uri din cauza avertismentelor defecte, Google a decis să elimine cerințele de Navigare sigură pentru clasamentele SEO și a simplificat procesul.

Procedând astfel, obținem toate beneficiile unui internet mai moderat, fără efectele negative pentru procesul de optimizare SEO!

Intrați în contact cu această agenție de optimizare SEO. Vă punem la dispoziție o gamă largă de servicii SEO și web design. Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.

De asemenea, vă informăm și despre importanța unor campanii de advertoriale SEO pentru afacerea dvs. Un website are nevoie de creșterea vizibilității sale pentru a ajunge la cât mai mulți potențiali cumpărători.

Vă așteptăm să ne cunoaștem!

Website-ul a fost creat și optimizat de fondatorul SEO Services Plus, Domnul Tănase Dorel. Cu o experiență de peste 15 ani în acest domeniu de activitate, Dorel Tănase este capabil să dezvolte și să optimizeze orice proiect în mediul online.

Back To Top
Search